Lamsmedaillons met koriandersalsa, groente en aardappelpartjes

Getty Images

Een heerlijk recept met lamsvlees.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • ¼ rode ui
  • 4 takjes koriander
  • Limoen
  • 3 eetlepels halfvolle biogarde yogurt
  • Mespunt ketoembar (gemalen koriander)
  • 400 gram aardappelen
  • Stuk pompoen, stuk koolraap of 1 winterwortel
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 lamsmedaillons (biefstukjes van de haas) of lamskoteletjes

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon. Snijd 2 dunne stengels in de lengte in vieren en snijd de repen fijn.
  2. Snijd de ui heel fijn.
  3. Was de koriander en snijd de blaadjes klein.
  4. Was de limoen en rasp wat van de schil.
  5. Meng de koriander met de fijn gesneden bleekselderij, de ui en de yoghurt. Maak dit mengsel op smaak met wat geraspte limoenschil, een paar druppels limoensap, wat ketoembar en peper en zet dit apart.
  6. Snijd de rest van de bleekselderij in repen.
  7. Was de aardappelen en snijd ze in parten of blokjes. Kook de aardappelpartjes in weinig water 5 minuten.
  8. Maak het stuk pompoen, koolraap of wortel schoon en snijd het in blokjes. Kook de groente 2 minuten met de aardappelen mee.
  9. Giet de aardappelen en groente af. Bak dit in de helft van de margarine verder gaar en bruin.
  10. Bestrooi het vlees met peper. Bak de medaillons in de rest van de margarine in ca. 4-6 minuten bruin en rosé.
  11. Geef de salsa, groente en aardappelpartjes er bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum