
Getty Images
Zo heb je ragout nog niet geproefd.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dunne winterwortel
- 200 gram lamsvlees
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 gedroogd pepertje
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 120 gram volkoren macaroni
- 1 rode paprika
- 250 gram diepvries
- doperwtjes
Voedingswaarden
Energie
640kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
8 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Snijd de worteltjes in plakjes.
- Snijd het lamsvlees in blokjes.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin. Strooi er peper over.
- Bak de ui, de knoflook en de wortel kort mee en verkruimel het pepertje er over.
- Voeg de tomatenblokjes toe en stoof het vlees 45 minuten.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Doe de paprika bij het vlees en stoof het geheel nog 15 minuten.
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar.
Ingrediënten over?
Tomaten in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.