woensdag, 12 augustus 2020

Lamsragout met doperwtjes en macaroni

Zo heb je ragout nog niet geproefd.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne winterwortel
  • 200 gram lamsvlees
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 gedroogd pepertje
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 120 gram volkoren macaroni
  • 1 rode paprika
  • 250 gram diepvries
  • doperwtjes

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Snijd de worteltjes in plakjes.
  3. Snijd het lamsvlees in blokjes.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin. Strooi er peper over.
  5. Bak de ui, de knoflook en de wortel kort mee en verkruimel het pepertje er over.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof het vlees 45 minuten.
  7. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  8. Doe de paprika bij het vlees en stoof het geheel nog 15 minuten.
  9. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Kook de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar.

Ingrediënten over?

Tomaten in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
640 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
8 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,3 gram

Tonen op website

MSN