Lamsvlees in yoghurtmarinade, spitskool en rijst

Het vlees met de verrassende marinade moet je proeven!
Ingrediënten
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
- ½ eetlepel tandooripasta
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- 200 gram lamsvleeslapjes
- 150 gram zilvervliesrijst
- 600 gram spitskool
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
2. Meng de gemberwortel met de geraspte sinaasappelschil en de tandooripasta door de yoghurt.
3. Bestrijk hiermee de lapjes lamsvlees.
4. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
5. Verwarm de grill en gril het vlees in ca. 6 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte spitskool en zilvervliesrijst met mangochutney.
Hiervoor heb je nodig:
700 gram spitskool
6 opscheplepels zilvervliesrijst
2 eetlepels mangochutney
1 eetlepel olie
Voedingswaarden per persoon |
||
Recept |
Menu |
|
Energie | 215 kcal | 515 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 1 gram | 50 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 6 gram | 7 gram |
Vezels | 0 gram | 8 gram |
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Energie |
535 kcal
|
---|---|
Eiwit |
30 gram
|
Koolhydraten |
60 gram
|
Vet |
15 gram
|
Verzadigd vet |
5 gram
|
Vezels |
8 gram
|
Zout |
0,4 gram
|