dinsdag, 24 mei 2022

Lamsvlees in yoghurtmarinade, spitskool en rijst

Het vlees met de verrassende marinade moet je proeven!

Ingrediënten

  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • ½ eetlepel tandooripasta
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 200 gram lamsvleeslapjes
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 600 gram spitskool
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn. 
2. Meng de gemberwortel met de geraspte sinaasappelschil en de tandooripasta door de yoghurt. 
3. Bestrijk hiermee de lapjes lamsvlees. 
4. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
5. Verwarm de grill en gril het vlees in ca. 6 minuten gaar en bruin.
 
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte spitskool en zilvervliesrijst met mangochutney.
 
Hiervoor heb je nodig:
700 gram spitskool 
6 opscheplepels zilvervliesrijst 
2 eetlepels mangochutney 
1 eetlepel olie
 

Voedingswaarden per persoon

 

​Recept

Menu

Energie 215 kcal 515 kcal
Eiwit 20 gram 30 gram
Koolhydraten 1 gram 50 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 6 gram 7 gram
Vezels 0 gram 8 gram
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
535 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,4 gram