donderdag, 22 augustus 2019

Lauwe rijstsalade

Deze maaltijdsalade is heerlijk voor een zomerse dag. En gezond want vol met heerlijke groente en zilvervliesrijst.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 4 eieren
  • 200 gram sperziebonen
  • 100 gram peultjes
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 grote wortel of 100 gram worteljulienne
  • 2 tomaten
  • 5 olijven zonder pit
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • mespunt gemalen komijn (djinten)
  • peper

Bereiding

  1. Kook de eieren hard. 
  2. Maak de groente schoon en halveer de sperziebonen en peultjes. 
  3. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten en de peultjes in 5 minuten net gaar. 
  4. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Schaaf van de wortel met een kaasschaaf of dunschiller dunne repen.
  6. Snijd de tomaten in stukjes. 
  7. Snijd de olijven in plakjes. 
  8. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit. 
  9. Maak van 1-2 eetlepels citroensap, de geraspte schil, de olie, de komijn en wat peper een dressing. 
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten. 
  11. Meng de dressing, de sperziebonen en peultjes, de tomaten en olijven voorzichtig door de nog warme rijst. 
  12. Garneer met de wortellinten en de parten ei. Serveer direct.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om ze uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven en is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
565 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
5 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,9 gram