dinsdag, 7 december 2021

Linzen in kokossaus

Makkelijk en voedzaam

Ingrediënten

  • 250 gram rode linzen
  • 1 ui
  • 1/2 spaanse peper
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1/2 blik tomatenblokjes zonder zout

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Verwijder van het pepertje de pitjes een snijd het pepertje klein.
  4. Fruit de ui met de kerrie in de olie. Voeg de stukjes peper, de kokosmelk en de tomatenblokjes met het vocht toe en laat de saus 10 minuten koken.
  5. Schep de linzen er door.

Menusuggestie

Lekker met broccoli.

Hiervoor heb je nodig:
500 gram broccoli

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
460 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
25 gram
Zout
0 gram