Linzen met ratatouille

Getty Images

Back to basic.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram linzen
  • 1 laurierblad
  • 4 peperkorrels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Tijm
  • Provençaalse kruiden
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water met het laurierblad en de peperkorrels in ca. 40 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui en de knoflook klein.
  4. Halveer de courgette en de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken.
  5. Snijd de tomaat in parten.
  6. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
  7. Voeg de rest van de groente toe met wat tijm en Provençaalse kruiden. Smoor de groente in 20 minuten gaar.
  8. Geef de linzen bij de groente en verkruimel de kaas er over.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
300 milligram
Auteur