maandag, 30 november 2020

Linzen-tomatensoep met knoflookbroodjes

Linzen zijn peulvruchten en staan in de Schijf van Vijf samen met vis, vlees en ei in één vak.

Ingrediënten

  • 125 gram linzen
  • 2 bruine pistoletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • Mespunt tijm
  • 400 gram mexicaanse roerbakgroente
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water in 20-40 minuten gaar.
  2. Snijd de pistoletjes open.
  3. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit en roer er ½ eetlepel olie en wat tijm door. Bestrijk hiermee de snijvlakken van de pistoletjes.
  4. Verwarm de grillpan. Rooster de halve pistoletjes in de grillpan bruin.
  5. Bak de groentemix in de rest van de olie in een soeppan enkele minuten.
  6. Voeg de uitgelekte linzen, de tomatenblokjes, 100 - 200 ml water en het stuk bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Laat de soep een paar minuten zacht koken.
  7. Maak de soep op smaak met wat peper en geef er de broodjes bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
620 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
25 gram
Zout
0,7 gram