
Getty Images
Linzen zijn peulvruchten en staan in de Schijf van Vijf samen met vis, vlees en ei in één vak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 125 gram linzen
- 2 bruine pistoletjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- Mespunt tijm
- 400 gram mexicaanse roerbakgroente
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
Voedingswaarden
Energie
620kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
700 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ruim water in 20-40 minuten gaar.
- Snijd de pistoletjes open.
- Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit en roer er ½ eetlepel olie en wat tijm door. Bestrijk hiermee de snijvlakken van de pistoletjes.
- Verwarm de grillpan. Rooster de halve pistoletjes in de grillpan bruin.
- Bak de groentemix in de rest van de olie in een soeppan enkele minuten.
- Voeg de uitgelekte linzen, de tomatenblokjes, 100 - 200 ml water en het stuk bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Laat de soep een paar minuten zacht koken.
- Maak de soep op smaak met wat peper en geef er de broodjes bij.