
Getty Images
Ideaal voor je wekelijkse portie peulvruchten
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 + minuten
Ingrediënten
- 1 venkel
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 1 blik linzen (uitlekgewicht circa 400 gram)
- 50 gram (rucola)sla
- 50 gram granaatappelpitjes
- 30 gram zachte geitenkaas
Voedingswaarden
Energie
380kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1540 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de venkel schoon en schaaf de venkel in hele dunne reepjes.
- Klop een dressing van het citroensap, de olie en de mosterd en meng dit door de venkel.
- Spoel de linzen in een zeef af en laat ze uitlekken.
- Meng de venkel door de linzen en laat dit 15 minuten afgedekt op een koele plaats staan.
- Was de sla en verdeel het over een schaal. Meng de granaatappelpitjes door de linzen en schep de salade op de sla. Verdeel de geitenkaas er over.