zondag, 23 februari 2020

Maaltijdsalade met zalm en groente

Zo makkelijk kan het zijn.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eetlepels azijn
  • 2 takjes peterselie
  • 300 gram brocolli
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bos radijs
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 150 gram gerookte zalm

Bereiding

  1. Kook de geschilde aardappelen in 20 minuten net gaar en laat ze iets afkoelen. Snijd de aardappelen in blokjes.
  2. Maak een sausje van de olie, de azijn, peper en de fijngeknipte peterselie. Schep dit door de aardappelen en laat dit op een koele plaats intrekken.
  3. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in kleine roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd de knoflook klein.
  5. Kook de broccoli in weinig water net gaar.
  6. Giet het water af en zet de pan weer op het vuur. Warm de knoflook kort mee. Laat de broccoli afkoelen.
  7. Maak de andere groente schoon. Snijd de radijs in plakjes, halveer de tomaatjes en snijd de bosuitjes in ringen.
  8. Meng de ringen ui door de aardappelsalade en schep dit op een grote schaal.
  9. Garneer de salade met de broccoli, de radijs, de tomaatjes en reepjes gerookte zalm.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.

Ingrediënten over?

Gerookte vis:
Gerookte vis kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gerookte vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte vis nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte vis.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
505 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
2,6 gram

Bron(nen):