dinsdag, 1 december 2020

Maaltje van de tuindersvrouw

Een Hollands groentepotje met een Aziatische twist

Ingrediënten

  • 400 gram krielaardappelen
  • 150 gram runderreepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram Hollandse roerbakgroente
  • 2 takjes selderij
  • 2 takjes peterselie

Bereiding

  1. Was de krielaardappelen goed en snijd ze een keer door.
  2. Kook de aardappelen 10 minuten en laat ze iets afkoelen.
  3. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de runderreepjes enkele minuten. Bak de aardappeltjes mee.
  4. Roerbak de groente op hoog vuur enkele minuten mee.
  5. Was de selderij en de peterselie en knip de blaadjes klein. Strooi de kruiden over de groente.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
440 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,3 gram