
Getty Images
De smaak van basilicum maakt het helemaal af
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 grote courgette
- 150 gram mager rundergehakt
- 2 eetlepels havermout of broodkruim
- 150 gram volkoren macaroni
- 1 eetlepel olie
- ½ bosje basilicum
- 2 eetlepels kookroom
- 100 ml halfvolle yoghurt
- Citroensap
Voedingswaarden
Energie
620kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
0 milligram
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd 1 bosuitje in ringen, 1 bosuitje heel fijn, de knoflook in stukjes en de courgette in halve plakjes.
- Maak het gehakt aan met de fijngesneden bosui, de havermout, 1 eetlepel water en peper. Vorm er kleine balletjes van.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de olie en bak hierin de gehaktballetjes bruin.
- Voeg de rest van de bosui, de knoflook en de courgette toe en stoof dit in 8 minuten gaar. Maak de groente op smaak met peper.
- Was de basilicum.
- Pureer ca. ¼ deel van de courgette met royaal basilicum met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Verwarm de kookroom in een pannetje en roer er de groentepuree en de yoghurt door.
- Laat de macaroni uitlekken en schep er de gehaktballetjes met courgette en de saus door.
- Maak het gerecht op smaak met peper, wat citroensap en royaal klein geknipte basilicum.