Macaroni met gehaktballetjes, courgette en groene roomsaus

Getty Images

De smaak van basilicum maakt het helemaal af

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote courgette
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepels havermout of broodkruim
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel olie
  • ½ bosje basilicum
  • 2 eetlepels kookroom
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • Citroensap

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd 1 bosuitje in ringen, 1 bosuitje heel fijn, de knoflook in stukjes en de courgette in halve plakjes.
  3. Maak het gehakt aan met de fijngesneden bosui, de havermout, 1 eetlepel water en peper. Vorm er kleine balletjes van.
  4. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de gehaktballetjes bruin.
  6. Voeg de rest van de bosui, de knoflook en de courgette toe en stoof dit in 8 minuten gaar. Maak de groente op smaak met peper.
  7. Was de basilicum.
  8. Pureer ca. ¼ deel van de courgette met royaal basilicum met een staafmixer of in de keukenmachine.
  9. Verwarm de kookroom in een pannetje en roer er de groentepuree en de yoghurt door.
  10. Laat de macaroni uitlekken en schep er de gehaktballetjes met courgette en de saus door.
  11. Maak het gerecht op smaak met peper, wat citroensap en royaal klein geknipte basilicum.


 

Voedingswaarden

Energie 
620kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
0 milligram
Auteur