dinsdag, 1 december 2020

Macaroni met paddenstoelen

In tomatenpuree en zure room

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 2 bosuitjes
  • 3 takjes peterselie
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel kookroom

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de champignons in vieren en de oesterzwammen in repen.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Was de peterselie en knip het klein.
  5. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Fruit de ui in de olie glazig.
  7. Bak de tartaar al roerend mee gaar en rul.
  8. Bak de tomatenpuree kort mee.
  9. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in een paar minuten gaar.
  10. Meng er de room door. Voeg eventueel een beetje water toe.
  11. Maak het mengsel op smaak met peper en eventueel wat tijm.
  12. Giet de macaroni af en meng de saus er door. Strooi er peterselie over.

Menusuggestie

Lekker met veldsla met radijs.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 zakje veldsla (ca. 75 gram)
  • 1 bos radijs
  • 1 eetlepel olie
  • azijn

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
560 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,4 gram