zaterdag, 23 januari 2021

Macaroni met paprikasaus en tofu

Vegetarische ode aan Tricolore.

Ingrediënten

  • 150- 200 gram volkoren macaroni
  • 1 ui
  • 1 zak driekleuren paprika (rood, geel, groen)
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 200 gram tofu
  • Basilicum
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de ui, de paprika’s en de tomaten schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika’s en tomaten in blokjes.
  3. Fruit de ui zacht in 1eetlepel margarine. Bak de tomatenpuree even mee.
  4. Voeg de blokjes paprika en tomaat met peper, wat paprikapoeder en een scheutje water toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
  5. Dep de tofu goed droog. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met paprikapoeder. Bak de tofu in de rest van de margarine bruin.
  6. Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
  7. Warm de saus weer door en maak hem op smaak met kleingesneden basilicum.
  8. Meng de saus en de tofu door de macaroni en strooi er aan tafel de kaas over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
620 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,6 gram
Trefwoorden: