Macaroni met paprikasaus en tofu

Getty Images

Vegetarische ode aan Tricolore.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150- 200 gram volkoren macaroni
  • 1 ui
  • 1 zak driekleuren paprika (rood, geel, groen)
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 200 gram tofu
  • Basilicum
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de ui, de paprika’s en de tomaten schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika’s en tomaten in blokjes.
  3. Fruit de ui zacht in 1eetlepel margarine. Bak de tomatenpuree even mee.
  4. Voeg de blokjes paprika en tomaat met peper, wat paprikapoeder en een scheutje water toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
  5. Dep de tofu goed droog. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met paprikapoeder. Bak de tofu in de rest van de margarine bruin.
  6. Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
  7. Warm de saus weer door en maak hem op smaak met kleingesneden basilicum.
  8. Meng de saus en de tofu door de macaroni en strooi er aan tafel de kaas over.

Voedingswaarden

Energie 
620kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
600 milligram
Auteur