maandag, 15 augustus 2022

Macaronischotel met courgette

Met zelfgemaakte tomatensaus

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 150 gram volkoren macaroni

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook klein en snijd de courgette in halve plakjes.
  3. Bak de tartaar in een droge pan gaar en rul.
  4. Fruit de knoflook mee.
  5. Voeg de courgette toe en smoor de groente gaar.
  6. Maak het op smaak met peper.
  7. Fruit de ui in de olie glazig.
  8. Bak de tomatenpuree kort mee. Verkruimel het pepertje erboven en voeg de tomaatjes en de bouillon toe.
  9. Laat de saus zacht pruttelen. Roer op het laatst de kerstomaatjes er door.
  10. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  11. Giet de macaroni af en schep de tomatensaus erdoor.
  12. Schep het courgettemengsel in een schaal en verdeel de macaroni erover.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
560 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
2,62 gram