Mango met limoensiroop

Getty Images

Heerlijk fris nagerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 mango

Bereiding

  1. Boen de limoen goed schoon. Snijd mooie reepjes van de schil. Pers de limoen uit.
  2. Breng het limoensap met de suiker aan de kook.
  3. Los de suiker op en laat het sap een beetje inkoken. Warm de reepjes schil even mee. Laat de siroop afkoelen.
  4. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes van de pit. Meng de limoensiroop door de mango.
  5. Verdeel het over 2 glazen coupes.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht zomergroente met roerbakreepjes en volkoren mie.

Ingrediënten over?

Mango:
Bewaar een mango altijd buiten de koelkast, anders gaat de vrucht snel rotten. Mango’s komen uit het buitenland, maar hebben het hele jaar door een lage klimaatbelasting.

Voedingswaarden

Energie 
125kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur