Marokkaanse gehaktkoekjes

Getty Images

Klimaatkanjers!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ ui
  • 6 takjes koriander
  • 150 gram mager rundergehakt
  • Mespunt gemalen koriander (ketoembar)
  • Mespunt gemalen komijn (djinten)

Bereiding

  1. Rasp het stuk ui fijn.
  2. Maak de koriander schoon en knip het klein.
  3. Maak het gehakt aan met de ui, de koriander, de gemalen koriander, de komijn, peper en een beetje zout.
  4. Vorm er 4 platte schijven van.
  5. Verwarm een grillpan of contactgrill.
  6. Rooster hierin de gehaktkoekjes in ca. 6 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en couscous met kruiden.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram sperziebonen
150 gram volkoren couscous
4 takjes peterselie mespunt kaneel
4 takjes koriander
1 eetlepel olie

Voedingswaarden

Energie 
550kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum