Melanzane; een koolhydraatarm alternatief voor lasagne

Getty Images

Een heerlijke ovenschotel met aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicumblaadjes en geraspte Parmezaan. Lekker én koolhydraatarm.

Aantal personen 
6

Ingrediënten

  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Blaadjes en steeltjes van 1 klein bosje basilicum, steeltjes fijngehakt
  • 6 el olijfolie
  • 2 blikken tomaatblokjes (à 400 g)
  • 3 aubergines, in de lengte in plakken van 1 cm
  • 2 bolletjes mozzarella (à 125 g), in plakjes
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bak de ui, knoflook en basilicumsteeltjes 7 minuten in 3 eetlepels olijfolie.
  • Voeg de tomaat, zout en peper toe, en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Bestrijk de aubergine met olijfolie, bestrooi met zout en peper en gril in 3–4 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • Doe laagjes aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicumblaadjes en geraspte Parmezaan in een ovenschaal. Bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  • Makkelijk he?!

Dit recept is afkomstig van Freshhh.nl. In dit online magazine vind je ook een heerlijk koolhydraatarm recept van zucchini lasagne.

Auteur