zaterdag, 24 augustus 2019

Mexicaanse bonenschotel

Deze maaltijd zit vol heerlijke bonen. Goed voor je gezondheid en zo klaar
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 groene en 1 gele paprika
  • 2 theelepels Mexicaanse kruiden zonder zout
  • 2 eetlepels olie
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • ½ bosje koriander
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 50 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  2. Maak de peper en de paprika´s schoon. Snijd de peper in ringen en de paprika´s in repen.
  3. Fruit de ui en de knoflook met de Mexicaanse kruiden in de olie zacht.
  4. Doe de kidneybonen en zwarte bonen in een vergiet en spoel ze af.
  5. Meng de bonen, de peper, paprika en de tomatenblokjes door het uienmengsel, breng aan de kook en laat het 10 minuten koken.
  6. Was de koriander en hak het klein.
  7. Meng de geraspte kaas door de yoghurt.
  8. Roer de koriander door de bonen. Schep het yoghurtmengsel aan tafel op de bonen.

Ingrediënten over?

Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
510 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
25 gram
Zout:
1,5 gram

Bron(nen):