maandag, 8 augustus 2022

Mie met kalkoen en champignons

Gemak uit de wok.

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren noedels
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 100 gram taugé
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 2 eetlepels ketjap manis

Bereiding

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  3. Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
  4. Was de taugé en laat de groente uitlekken.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  6. Snijd de kalkoen in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
  7. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de kalkoen in 5 minuten gaar en bruin.
  8. Roerbak de prei en de paprika enkele minuten mee.
  9. Voeg de champignons toe en roerbak ze even mee.
  10. Schep de uitgelekte noedels en de taugé er door en warm het gerecht goed door.
  11. Maak op smaak met het gemberpoeder en de ketjap.

Ingrediënten over?

Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
540 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
9 gram
Zout
1 gram