maandag, 26 oktober 2020

Mie met kip en sesamzaad

Een recept met kip en mie om heerlijk van te genieten.

Ingrediënten

  • ½ limoen
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 2 groene paprika's
  • Stukje witte kool (ca. 200 gram)
  • 1 dunne prei
  • 1 rode peper
  • 150 - 200 gram volkoren mie
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vissaus

Bereiding

  1. Rasp wat van de buitenkant van het stuk limoen.
  2. Maak een marinade van de limoenschil, 1 eetlepel limoensap, de sojasaus en het gemberpoeder.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en schep de marinade er door. Laat dit een half uur afgedekt in de koelkast staan.
  4. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  5. Maak de groente schoon. Schaaf de kool fijn en snijd de paprika's in reepjes en de prei in ringen.
  6. Snijd de rode peper in smalle reepjes.
  7. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  8. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
  9. Voeg de groente en de peper toe en smoor het geheel in ca. 8 minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  10. Laat de mie uitlekken en schep dit door het kip-groentemengsel.
  11. Maak het op smaak met de vissaus en limoensap.
  12. Strooi er het sesamzaad over.

Ingrediënten over?

Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
610 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,1 gram
Trefwoorden: