dinsdag, 29 september 2020

Mie met paprika en kip

From mie, for you

Ingrediënten

  • 200 gram mie
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • Stuk witte kool
  • 1 ui
  • ½ Spaanse peper
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

Bereiding

  1. Kook de mie in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in smalle repen.
  3. Maak de kool schoon en schaaf de kool fijn.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  5. Snijd de Spaanse peper in smalle reepjes en de geroosterde paprika in stukjes.
  6. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
  7. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
  8. Fruit de ui met het gemberpoeder en de komijn mee.
  9. Voeg de paprika’s, de witte kool en de peper toe en smoor het geheel in 10 minuten gaar.
  10. Laat de mie uitlekken en schep dit door het kip-groentemengsel.

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
615 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,21 gram