Mosselen met bosuitjes en sinaasappel

Een snel hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 250 gram gare mosselen
- 4 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepel vloeibare margarine
- 1 sinaasappel
Bereiding
- Laat de mosselen uitlekken.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel en snijd hem in blokjes.
- Snijd het teentje knoflook klein.
- Verwarm in een wadjan of braadpan de margarine en bak hierin de mosselen enkele minuten.
- Bak de bosuitjes en de knoflook kort mee.
- Voeg de wat geraspte sinaasappelschil en de blokjes sinaasappel toe. Maak op smaak met wat peper.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
- 400 gram snijboontjes
- 6 kleine aardappelen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Energie |
420 kcal
|
---|---|
Eiwit |
25 gram
|
Koolhydraten |
45 gram
|
Vet |
10 gram
|
Verzadigd vet |
2 gram
|
Vezels |
15 gram
|
Zout |
1,01 gram
|