zaterdag, 23 januari 2021

Mosselen met bosuitjes en sinaasappel

Een snel hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 250 gram gare mosselen
  • 4 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 sinaasappel

Bereiding

  1. Laat de mosselen uitlekken.
  2. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  3. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel en snijd hem in blokjes.
  4. Snijd het teentje knoflook klein.
  5. Verwarm in een wadjan of braadpan de margarine en bak hierin de mosselen enkele minuten.
  6. Bak de bosuitjes en de knoflook kort mee.
  7. Voeg de wat geraspte sinaasappelschil en de blokjes sinaasappel toe. Maak op smaak met wat peper.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:

  • 400 gram snijboontjes
  • 6 kleine aardappelen
     

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
420 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,01 gram