
Getty Images
Grieks maar dan op z'n Hollands.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram vast kokende aardappelen
- 2 aubergines
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram rundertartaar
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- peper
- circa 1/2 theelepel kaneel
- 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 200 milliliter halfvolle yoghurt
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
700 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Was de aubergines en snijd ze in dunne plakken. Bak de aubergines in de olie zacht.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Bak de tartaar in een braadpan bruin en rul. Bak de ui en de knoflook mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10 minuten sudderen. Maak de saus op smaak met peper en kaneel.
- Snijd de aardappelen in plakken en schik de helft in een ovenvaste schaal. Schep de tartaar-tomatensaus er op. Dek af met de aubergines en daarna de rest van de aardappelen.
- Meng de geraspte kaas met de yoghurt en verdeel dit over de aardappelen.
- Laat de moussaka in de hete oven in circa 30 minuten heet worden en bruin kleuren.