dinsdag, 27 oktober 2020

Noodly tempeh

Deze vegetarische salade van noedels en tempeh kan zowel warm als koud gegeten worden. Ideaal als lunch!

Ingrediënten

  • 20 g ongekookte noedels naar keuze
  • 100 g broccoli
  • 50 g paksoi
  • een halve rode ui
  • 200 g tempeh
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 5 ml bakolie
  • 10 ml ketjap
  • Voor de dressing:
  • 1 teentje knoflook
  • 10 ml sojasaus
  • 5 ml sesamolie
  • 5 ml vers limoensap
  • Voor de garnering:
  • 1 partje limoen
  • Thaise basilicum
  • optioneel: sesamzaadjes en taugé

Bereiding

  • Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de broccoli in stronkjes en kook deze de laatste 3-4 minuten met de noedels mee.
  • Snijd de paksoi klein en de ui in mooie halve ringen. Snijd de tempeh in dunne plakjes en kruid ze met kerriepoeder en paprikapoeder en eventueel wat peper en zout.
  • Verwarm een koekenpan met een beetje bakolie en bak de tempeh tot hij gaat kleuren. Blus af met ketjap.
  • Pers de knoflook boven een kommetje en meng met de sojasaus, sesamolie en het limoensap tot een dressing.
  • Verwarm een wok en wok de dressing met de ui en paksoi tot ze glazig beginnen te worden. Voeg de noedels en broccoli toe, schep goed door en voeg tot slot de tempeh toe.
  • Maak de salade af met het partje limoen, Thaise basilicum en eventueel wat sesamzaadjes en taugé.

Variatietip

Kies in plaats van tempeh eens ossenhaas of vegakipstukjes.

Boek: 'High Protein'

Dit recept komt uit kookboek 'High Protein' van Hannah Vreugdenhil. In dit boek staan maar liefst 51 recepten met minimaal 25 procent eiwit. Hannah is bekend van het boek 'Personal Body Plan - the recipe guide' (samen met Tom Barten) en haar Instagramaccount met ruim 30.000 volgers. Daarnaast coacht ze mensen om hun doel te bereiken via haar bedrijf Empower Yourself. Onder hen mensen die graag gezonder en fitter willen leven. En binnen die groep is er steeds dezelfde hobbel: hoe krijg je voldoende eiwitten binnen?

Energie
508 kcal
Eiwit
31 gram
Koolhydraten
44 gram
Vet
23 gram
Vezels
12 gram