dinsdag, 14 juli 2020

Normandische ribkarbonade

Genieten van groente, vlees en aardappelen.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 appel (goudreinette)
  • kaneel of gemalen kruidnagel

Bereiding

1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
2. Maak de spruitjes schoon.
3. Kook de spruitjes in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
4. Bestrooi de karbonades met wat peper.
5. Bak het vlees aan beide zijden in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
6. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
7. Doe de blokjes appel bij het vlees en smoor het geheel 5 minuten.
8. Schenk er 50 ml water bij en laat het vlees in een paar minuten verder gaar worden.
9. Maak de appel eventueel op smaak met wat kaneel of gemalen kruidnagel en geef er de spruitjes en aardappelen bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ min
Bron(nen):
Energie
510 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,2 gram

Tonen op website

MSN