
Getty Images
Welkome afwisseling
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 4 bosuitjes
- 1 krop andijvie
- 250 gram champignons
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- Peper
- 3 eieren
- 3 eetlepels halfvolle melk
- 4 blaadjes lavas (maggiplant) of bladselderij
- 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 4 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1300 milligram
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bosuitjes in ringen, de andijvie in smalle repen en de champignons in plakken.
- Verwarm de helft van de margarine en fruit hierin de helft van de bosui zacht.
- Bak de champignons kort mee.
- Smoor de rest van de uienringetjes in de rest van de margarine enkele minuten. Voeg wat peper toe.
- Klop de eieren los met de melk en roer er de kleingesneden lavas en wat peper door.
- Schenk de eieren over de uitjes en strooi de kaas erover.
- Bak de omelet op laag vuur tot het ei is gestold.
- Voeg de andijvie aan de champignons toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken.
- Snijd de omelet in punten en geef de andijvie en het brood er bij.