maandag, 6 juli 2020

Omelet met bosuitjes en kaas

Welkome afwisseling

Ingrediënten

  • 4 bosuitjes
  • 1 krop andijvie
  • 250 gram champignons
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • Peper
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 4 blaadjes lavas (maggiplant) of bladselderij
  • 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. 
  2. Snijd de bosuitjes in ringen, de andijvie in smalle repen en de champignons in plakken.
  3. Verwarm de helft van de margarine en fruit hierin de helft van de bosui zacht.
  4. Bak de champignons kort mee. 
  5. Smoor de rest van de uienringetjes in de rest van de margarine enkele minuten. Voeg wat peper toe.
  6. Klop de eieren los met de melk en roer er de kleingesneden lavas en wat peper door.
  7. Schenk de eieren over de uitjes en strooi de kaas erover.
  8. Bak de omelet op laag vuur tot het ei is gestold.
  9. Voeg de andijvie aan de champignons toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken.
  10. Snijd de omelet in punten en geef de andijvie en het brood er bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
490 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,3 gram