donderdag, 12 december 2019

Omelet met bosuitjes en kaas

Welkome afwisseling
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 4 bosuitjes
  • 1 krop andijvie
  • 250 gram champignons
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • Peper
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 4 blaadjes lavas (maggiplant) of bladselderij
  • 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. 
  2. Snijd de bosuitjes in ringen, de andijvie in smalle repen en de champignons in plakken.
  3. Verwarm de helft van de margarine en fruit hierin de helft van de bosui zacht.
  4. Bak de champignons kort mee. 
  5. Smoor de rest van de uienringetjes in de rest van de margarine enkele minuten. Voeg wat peper toe.
  6. Klop de eieren los met de melk en roer er de kleingesneden lavas en wat peper door.
  7. Schenk de eieren over de uitjes en strooi de kaas erover.
  8. Bak de omelet op laag vuur tot het ei is gestold.
  9. Voeg de andijvie aan de champignons toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken.
  10. Snijd de omelet in punten en geef de andijvie en het brood er bij.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
490 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
1,3 gram