Oosterse broccolisalade

broccolisalade
Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 1 bosuitje
  • Stukje rode peper
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel (riet)suiker
  • 2 theelepels vissaus

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd ze in reepjes.
  2. Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten beetgaar.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  4. Snijd het stukje peper in ringetjes.
  5. Maak een dressing van het limoensap met de suiker, de vissaus en de ringetjes peper.
  6. Meng de bosui en de dressing door de goed uitgelekte broccoli en laat de groente koud worden.

Voedingswaarden

Energie 
80kcal
Eiwit 
8 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum