vrijdag, 14 augustus 2020

Oranje muffins

Feesten als een koning

Ingrediënten

  • 60 gram rozijnen 
  • 150 gram wortel 
  • 100 gram volkorenmeel 
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • Nootmuskaat
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eieren 
  • eventueel een scheut melk 

Bereiding

Materialen

papieren bakvormpjes, eventueel een muffinvorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190° C.
  2. Was de rozijnen.
  3. Maak de wortelen schoon en rasp ze fijn.
  4. Meng de meelsoorten met het bakpoeder, wat nootmuskaat, de koekkruiden en de basterdsuiker in een grote kom.
  5. Roer er de margarine door.
  6. Voeg de geraspte wortel en de rozijnen toe.
  7. Meng er een voor een de eieren door. Voeg als het te droog wordt, iets melk toe.
  8. Schep het beslag met een lepel in de papieren vormpjes. Zet voor extra stevigheid de vormpjes in een muffinvorm.
  9. Bak de muffins in het midden van de oven en bak ze in ca. 25 minuten gaar en bruin.
  10. Als een satépen die je in het midden steekt er droog uit komt, is de muffin klaar. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Menusuggestie

Lekker bij de koffie.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Aantal personen

10

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
200 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,3 gram