dinsdag, 29 september 2020

Oriëntaalse hachee

Een kleine twee uur stoven

Ingrediënten

  • 6 dadels
  • 2 flinke uien
  • 200 gram runderlap
  • ½ eetlepel maanzaad
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • Mespunt korianderpoeder (ketoembar)
  • 4 eetlepels hangop
  • Schijf citroen
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Ontpit de dadels en snijd ze klein.
  2. Maak de uien en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  3. Snijd het vlees in blokjes.
  4. Rooster het maanzaad in een droge koekenpan tot de zaadjes gaan springen.
  5. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin. Strooi er peper over.
  6. Bak de uien en de knoflook kort mee.
  7. Voeg de dadels, het maanzaad, het gemberpoeder, de koriander, de hangop, de schijf citroen en 1 dl heet water toe.
  8. Breng alles aan de kook en stoof het vlees met een deksel op de pan in 1½-2 uur gaar.

Menusuggestie

Lekker met bloemkoolroosjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:

  • 1 kleine bloemkool
  • 6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
490 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,36 gram