Oriëntaalse hachee

Een kleine twee uur stoven
Ingrediënten
- 6 dadels
- 2 flinke uien
- 200 gram runderlap
- ½ eetlepel maanzaad
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- Mespunt korianderpoeder (ketoembar)
- 4 eetlepels hangop
- Schijf citroen
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- Ontpit de dadels en snijd ze klein.
- Maak de uien en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Rooster het maanzaad in een droge koekenpan tot de zaadjes gaan springen.
- Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin. Strooi er peper over.
- Bak de uien en de knoflook kort mee.
- Voeg de dadels, het maanzaad, het gemberpoeder, de koriander, de hangop, de schijf citroen en 1 dl heet water toe.
- Breng alles aan de kook en stoof het vlees met een deksel op de pan in 1½-2 uur gaar.
Menusuggestie
Lekker met bloemkoolroosjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
- 1 kleine bloemkool
- 6 kleine aardappelen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie |
490 kcal
|
---|---|
Eiwit |
35 gram
|
Koolhydraten |
55 gram
|
Vet |
10 gram
|
Verzadigd vet |
2 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
0,36 gram
|