Oriëntaalse hachee

Getty Images

Een kleine twee uur stoven

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 6 dadels
  • 2 flinke uien
  • 200 gram runderlap
  • ½ eetlepel maanzaad
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • Mespunt korianderpoeder (ketoembar)
  • 4 eetlepels hangop
  • Schijf citroen
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Ontpit de dadels en snijd ze klein.
  2. Maak de uien en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  3. Snijd het vlees in blokjes.
  4. Rooster het maanzaad in een droge koekenpan tot de zaadjes gaan springen.
  5. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin. Strooi er peper over.
  6. Bak de uien en de knoflook kort mee.
  7. Voeg de dadels, het maanzaad, het gemberpoeder, de koriander, de hangop, de schijf citroen en 1 dl heet water toe.
  8. Breng alles aan de kook en stoof het vlees met een deksel op de pan in 1½-2 uur gaar.

Menusuggestie

Lekker met bloemkoolroosjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:

  • 1 kleine bloemkool
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
360 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum