zondag, 28 november 2021

Ovenschotel voor de zaterdag

Met aardappelen en groente naar keus

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 blikje sardines
  • Oregano
  • 300 gram roerbakmix

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 15 minuten net niet gaar.
  2. Warm de oven voor op 200° C.
  3. Pureer of prak de tomaten met het vocht tot een saus.
  4. Verdeel de sardines in stukjes en schep ze door de tomaten.
  5. Maak het op smaak met peper, wat zout en oregano.
  6. Strooi de roerbakgroente in een ovenvaste schaal.
  7. Snijd de aardappelen in plakken en schik ze op de groente.
  8. Verdeel de tomatensaus er over.
  9. Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
480 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
1 gram