
Getty Images
Met aardappelen en groente naar keus
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 blikje sardines
- Oregano
- 300 gram roerbakmix
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in 15 minuten net niet gaar.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Pureer of prak de tomaten met het vocht tot een saus.
- Verdeel de sardines in stukjes en schep ze door de tomaten.
- Maak het op smaak met peper, wat zout en oregano.
- Strooi de roerbakgroente in een ovenvaste schaal.
- Snijd de aardappelen in plakken en schik ze op de groente.
- Verdeel de tomatensaus er over.
- Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.