Ovenschotel voor de zaterdag

Getty Images

Met aardappelen en groente naar keus

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 blikje sardines
  • Oregano
  • 300 gram roerbakmix

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 15 minuten net niet gaar.
  2. Warm de oven voor op 200° C.
  3. Pureer of prak de tomaten met het vocht tot een saus.
  4. Verdeel de sardines in stukjes en schep ze door de tomaten.
  5. Maak het op smaak met peper, wat zout en oregano.
  6. Strooi de roerbakgroente in een ovenvaste schaal.
  7. Snijd de aardappelen in plakken en schik ze op de groente.
  8. Verdeel de tomatensaus er over.
  9. Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.

 

Voedingswaarden

Energie 
480kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum