zondag, 20 oktober 2019

Paddenstoelenquiche

Was vegetarisch eten vroeger iets bijzonders, nu is het heel gewoon om één of meer dagen per week geen vlees te eten. Zoals deze paddenstoelenquiche bijvoorbeeld. Eén van de favoriete vegetarische recepten van diëtist Mary Stottelaar.
Aantal personen:
4
Bereidingsduur:
20 minuten (+25 minuten oven)
Ingrediënten:
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 500 gram gemengde paddenstoelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • quichevorm 24 cm

Bereiding

Laat het deeg ontdooien. Bekleed een ingevette quichevorm met het deeg en prik wat gaatjes in de bodem. Pel en snipper de knoflook en snij de prei in ringen. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een wok en bak hierin op laag vuur de knoflook tot deze begint  te geuren. Voeg de prei en de paddenstoelen toe en bak het al omscheppend 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper en laat het vocht zo veel mogelijk verdampen. Draai het vuur onder het mengsel uit en laat het wat afkoelen. Klop de eieren los met de melk. Roer het eimengsel door het afgekoelde paddenstoelenmengsel en schep de kaas erdoor. Doe het geheel in de quichevorm en strijk het glad. Bak de quiche in het midden van de oven in 25 minuten gaar en bruin. Garneer eventueel met wat verse basilicum.

Deeg maken

Zelf deeg maken kan ook. Neem 225 gram kwark, 225 gram bloem, 3 eetlepels olie en wat zout. Kneed dit tot een soepel deeg en bekleed de vorm ermee.

Bron(nen):