Paella met kip en zeevruchten

Getty Images

Veel mensen halen hun neus op voor blik en diepvries. Een misvatting, want ook met deze producten kun je heel lekker koken en ben je echt niet ongezond bezig. Maak bijvoorbeeld eens deze paella met kip en gemengde zeevruchten uit de diepvries!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
35 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram gemengde zeevruchten (diepvries)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel saffraandraadjes
  • 1 kleine kipfilet
  • 300 gram sperziebonen (diepvries)
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • ½ blik tomaatblokjes
  • 300 gram risottorijst
  • 500 ml bouillon (van tablet)
  • bosje peterselie
  • peper, zout
  • eventueel 1 rode peper
  • eventueel 1 limoen

Bereiding

Laat de zeevruchten ontdooien. Snij de ui en knoflook fijn. Doe ze in een kom en meng dit met de olijfolie en saffraan. Snij de kipfilet in blokjes en meng dit met het ui-oliemengsel. Laat even staan. Spoel de sperziebonen en doperwten onder heet water en laat ze uitlekken. Verhit een braadpan of paellapan en bak hierin de kip even aan. Voeg de tomaten uit blik toe. Schep de rijst erdoor en bak heel even mee. Voeg nu de sperziebonen, doperwten en bouillon toe, roer goed door. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zacht pruttelen tot de rijst gaar is. Schep op het einde van de bereidingstijd de zeevruchten door de paella en laat ze mee garen. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn en strooi over de paella. Strooi er eventueel ook rode peper in ringetjes over en leg er eventueel wat partjes limoen op.

Saffraan

Voor de prachtige goudgele kleur en typische smaak van paella is saffraan nodig. Saffraan is een specerij.  Wist je dat dit de stampers en meeldraden zijn van een bijzonder soort krokus? Deze krokus groeit in mediterrane landen en in het Midden-Oosten, vooral in Spanje en Iran.

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine