zaterdag, 27 februari 2021

Pangasius met garnalenkorstje

Dampend ovengerecht.

Ingrediënten

  • 50 gram garnalen
  • ½ eiwit
  • 1 volkorenbeschuit
  • 1 theelepel olie
  • 2 stukjes pangasiusfilet
  • 1 theelepel viskruiden zonder zout

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Pureer de garnalen met het eiwit, het paneermeel, peper en de olie in de keukenmachine tot een puree.
  3. Bestrooi de vis met wat viskruiden en leg de filets naast elkaar in een platte ovenvaste schaal.
  4. Dek de vis af met de garnalenpuree.
  5. Laat de vis in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Garnalen:
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar. Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.
Bewaar garnalen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
405 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,4 gram