donderdag, 12 december 2019

Panzanella

Zorgeloze zondag.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 200 gram kleine tomaten (bijv. tasty tom)
  • Stuk komkommer
  • ½ rode ui
  • ½ rode paprika
  • 1 blikje tonijn in water
  • 200 gram oud volkorenbrood, ongesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 10 basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels kappertjes

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de tomaten in partjes.
  3. Halveer de komkommer en verwijder met een lepeltjes het zaad. Snijd de komkommer in boogjes.
  4. Snijd de ui in snippers en de paprika in stukjes.
  5. Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.
  6. Snijd het brood in dikke sneden en breek ze in grove stukken. Bak het brood eventueel in een droge koekenpan extra krokant.
  7. Klop een dressing van de olie, 1 eetlepel water, de azijn, de mosterd en wat peper.
  8. Scheur de basilicum in stukjes.
  9. Meng alles door elkaar en voeg eventueel nog wat azijn toe.

Ingrediënten over?

Paprika:
Bewaar paprika’s buiten de koelkast, op een koele droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed
Bewaar een stuk paprika verpakt in plastic folie maximaal 2 dagen. Eet de rest van de paprika op brood of kleingesneden in een salade.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
400 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
9 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
1,8 gram