donderdag, 13 mei 2021

Paprikadip

Heerlijk met rauwe groente!

Ingrediënten

  • 250 gram gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 gepelde halve walnoten
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • Mespunt chilivlokken
  • Citroensap

Bereiding

  1. Snijd de paprika’s in stukken.
  2. Maak het teentje knoflook schoon.
  3. Hak de walnoten met de knoflook met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
  4. Voeg de stukken paprika, de komijn en de chilivlokken toe en pureer alles fijn.
  5. Maak de puree op smaak met wat citroensap. Roer er eventueel een beetje water door.

Menusuggestie

Lekker met een tuinbonendip, in repen gesneden groente zoals winterwortel, bleekselderij en paprika, stukken bruin(Turks) brood en pepertjes.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Maak de paprika- en tuinbonendip eventueel een dag van te voren.

Ingrediënten over?

Hazelnoten amandelen walnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

15 minuten
Energie
115 kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
9 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
5 gram
Zout
0 gram