donderdag, 30 juni 2022

Parelhoenfilet met paddestoelen

Holland's Next Top Recipe.

Ingrediënten

  • 2 parelhoenfilets
  • 100 gram (grot)champignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 sjalot
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels kookroom

Bereiding

  1. Bestrooi de parelhoenfilets met peper.
  2. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
  3. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  4. Verwarm de margarine en bak het vlees hierin in ca. 8 minuten bruin en bijna gaar.
  5. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  6. Bak de paddenstoelen en de sjalot snel in de achtergebleven margarine.
  7. Voeg de room en toe met wat peper. Schep dit op de filets.

Menusuggestie

Lekker met witlof en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram witlof
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Oesterzwammen:
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.
Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
415 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,3 gram