donderdag, 3 december 2020

Pasta met geroosterde groenten en tofu

Dit heerlijke pastagerecht is subliem voor je dagelijkse portie groente.

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 dunne courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram gerookte tofu
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • half bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram volkoren penne
  • citroensap

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C. 
  2. Maak de groente schoon. Snijd de paprika in brede repen. Snijd de courgette en de aubergine in tweeën en schaaf de helften in dunne plakken. Halveer de champignons. 
  3. Doe de groente in een kom en schep er 1 eetlepel olie door. Verdeel de groente over een bakplaat en rooster de groente in 15-20 minuten gaar.
  4. Snijd de tofu in blokjes.
  5. Schuif na ca. 10 minuten de groente wat aan de kant en leg de tofublokjes erbij.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  7. Was de basilicum. Pel de knoflook. 
  8. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en de rest van de olie met de staafmixer tot een grove pasta.
  9. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  10. Giet de penne af en schep er de basilicumsaus door. 
  11. Schep de geroosterde groente met het vocht en de tofu op de pasta. Druppel er een beetje citroensap over.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
560 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,1 gram