vrijdag, 3 juli 2020

Pasta met Italiaanse balletjes

Pure smaken uit het zuiden

Ingrediënten

  • 150 gram tartaar of mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1/2 struik bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 laurierblad
  • 150-200 gram volkoren penne of fusilli

Bereiding

  1. Maak het tartaar aan met een beetje kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van en laat ze in de koelkast in een half uur opstijven.
  2. Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  4. Voeg de tomaten met het sap, de oregano, het laurierblad en wat peper toe en laat dit 10 minuten sudderen.
  5. Meng de gehaktballetjes door de saus en laat dit nog 15 minuten koken.
  6. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukjes. Kook de bleekselderij in weinig water in 5 minuten gaar.
  7. Kook de fusilli in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Roer 3 eetlepels kookvocht van de fusilli door de saus. Geef de saus en de bleekselderij bij de fusilli.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 minuten
Bron(nen):
Energie
540 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0 gram