zondag, 8 december 2019

Pasta met tonijn, groente en kappertjes

Met penne, of toch liever conchiglie of farfalle?
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 150-200 gram volkorenpasta, bijv. penne of schelpjes
  • 1 blikje tonijn op water (uitlekgewicht ca. 140 gram)
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram groenteroerbakmix
  • 1 theelepel provençaals kruiden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • ½ blik tomatenblokjes

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  4. Voeg de blokjes tomaat, wat peper en de Provençaalse kruiden toe en warm het even mee.
  5. Laat de gare pasta uitlekken en schep de pasta door de groente.
  6. Voeg de tonijn en de kappertjes toe en warm het gerecht goed door.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
485 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
8 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
1,15 gram