Pasta met venkel, vleesreepjes en tomaat van Corné

Getty Images

De verborgen tip in dit recept: gebruik het fijne groen van de venkel als kruid.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram varkensvlees
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 blik gepelde tomaten zonder zout
  • 1 gedroogd pepertje
  • 150-200 gram volkoren penne

Bereiding

  1. Was de venkel. Verwijder de onderste schijf en de stelen. Bewaar het fijne groen. Snijd de venkel in smalle repen.
  2. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  3. Bestrooi het vlees met paprikapoeder.
  4. Bak de vleesreepjes in de hete margarine bruin. Bak de venkel en de knoflook even mee.
  5. Voeg de gepelde tomaten toe en verkruimel het pepertje er boven. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  6. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Laat de penne uitlekken en schep de pasta door de saus. Strooi het fijne venkelgroen er over.

 

Ingrediënten over?

Volkorenpasta kan bederven. Volkorenpasta bevat meer vet dan gewone pasta. Onder invloed van licht en zuurstof kan het vet in de pasta bederven. Daarom moet het op een donkere plaats bewaard worden. Vochtige pasta kan verzuren door melkzuurbacteriën. Het smaakt dan ook echt zuur.

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
400 milligram
Auteur