Pasta met worst

Getty Images

Kleur op je bord

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150-200 gram volkoren pasta, bijv. schelpjes
  • 1 ui
  • 1 gele en 1 groene paprika
  • 1 kleine aubergine
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 merquesworstjes of andere pittige runderworstjes

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in snippers, de paprika’s in repen en de aubergine in blokjes.
  4. Fruit de ui in de olie glazig.
  5. Bak de paprika en de aubergine enkele minuten mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus een paar minuten pruttelen.
  7. Knip of snijd de worstjes in stukjes en laat ze in de saus gaar worden.
  8. Maak de saus op smaak met peper en meng de gare pasta door de saus.

 

Voedingswaarden

Energie 
645kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1580 milligram
Auteur