 
Getty Images
      
  Van deze creatieve pasta worden mensen blij.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 1 courgette
- 150 gram volkoren pasta, bijv. farfalle of penne
- 1 bruine boterham
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 10 takjes basilicum
- 60 gram ongezouten amandelen
- Citroensap
- 1 dikke wortel
Voedingswaarden
    Energie 
              
  560kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  70 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  300 milligram
          Bereiding
- Was de courgette en schaaf hem in dunne repen.
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de laatste minuut de courgettelinten mee.
- Spoel de pasta en de courgette onder stromend koud water af en laat het goed uitlekken.
- Week het brood in wat water.
- Pel de knoflook.
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Was de basilicum.
- Druk het water uit het brood en doe het brood met de amandelen, de knoflook, de tomaten en de basilicum in de keukenmachine. Draai dit tot een vrij gladde saus. Maak de saus op smaak met een beetje citroensap.
- Maak de wortel schoon en schaaf hem in dunne repen.
- Meng de saus door de pasta en de courgette en garneer met de wortellinten.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
