
Getty Images
Een heerlijk creatief pastarecept met tonijn.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 bosje basilicum
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 bosuitjes
- 2 stengels bleekselderij
- 150 gram volkorenpasta, bijv. penne
- Ca. ½ eetlepel citroensap
- ½ komkommer
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 blikje tonijn in water
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
700 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
- Was de basilicum. Pel de knoflook.
- Maal de pijnboompitten met de helft van de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
- Maak de bosuitjes en de bleekselderij schoon.
- Snijd de bosuitjes in schuine ringen en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie met de basilicumpasta in een kleine pan en smoor hierin de ringen bosui zacht.
- Voeg de bleekselderij en een paar lepels water toe en smoor de groente in enkele minuten beetgaar.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat de pasta uitlekken.
- Meng de gare groente door de goed uitgelekte pasta en laat het afkoelen.
- Maak de pasta op smaak met citroensap, veel klein geknipt basilicum en wat peper.
- Was het stuk komkommer en snijd het in lange reepjes.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in stukjes.
- Schik de reepjes komkommer, de tomaatjes en de stukjes tonijn naast de pasta.
Ingrediënten over?
Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.