Penne met geroosterde groente en roerbakstukjes

Getty Images

Al je favoriete groentes

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
35 minuten

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 dunne courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 150-200 gram volkoren penne
  • 2 eetlepels pesto
  • Citroensap

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 220° C.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de paprika in brede repen. Snijd de courgette en de aubergine in tweeën en schaaf de helften in dunne plakken. Halveer de champignons.
  3. Doe de groente in een kom en schep er de olie door. Verdeel de groente over een bakplaat en rooster de groente in 15-20 minuten gaar en goud bruin.
  4. Schuif na ca. 10 minuten de groente wat aan de kant en leg de roerbakreepjes er bij.
  5. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Giet de penne af en schep er de pesto door. Schep de geroosterde groente met het vocht en de roerbakreepjes op de pasta. Druppel er een beetje citroensap over.

Voedingswaarden

Energie 
650kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingcentrum