zondag, 8 december 2019

Penne met groene asperges en ham

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram volkoren penne
  • 250 gram groene asperges
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram ham
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 4 eetlepels kookroom light
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd de houtige onderkant van de asperges weg.
  3. Was de asperges en snijd ze schuin in stukken even lang als de penne.
  4. Kook de aspergestukken in ca. 8 minuten beetgaar.
  5. Kook de punten de laatste minuten mee.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Snijd de ham in reepjes.
  8. Verwarm de olie en fruit hierin de ringetjes bosui zacht.
  9. Voeg de uitgelekte penne, asperges en ham toe en warm dit goed door.
  10. Maak het gerecht op smaak met de room en wat peper.
  11. Strooi er aan tafel de geraspte kaas over.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
445 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
5 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
2 gram

Bron(nen):