
Getty Images
Een pasta met kip om heerlijk van te genieten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel citroensap
- Scherp paprikapoeder of chilipoeder
- 150 gram volkoren penne
- 2 eetlepels olie
- 250 gram gemengde wokgroente
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- Verse basilicum
- 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
600 milligram
Bereiding
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
- Meng het citroensap met royaal paprikapoeder of chilipoeder en meng dit door de kip. Laat de kip 20 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit de olie een braadpan en bak hierin de reepjes kip snel bruin.
- Voeg de wokgroente toe en roerbak de groente enkele minuten mee.
- Roer er de tomatenblokjes door en warm het mengsel goed door.
- Maak het op smaak met klein gesneden basilicum.
- Giet de penne af en meng het kip-groentemengsel er door.
- Strooi er aan tafel de kaas over.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.