
Getty Images
Genieten!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram volkoren penne
- 200 gram prei
- 250 gram kerstomaatjes
- 2 eetlepels olie
- 150 gram Noorse garnalen
- 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
- peper
- 50 gram verse light roomkaas met kruiden
Voedingswaarden
Energie
550kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2200 milligram
Bereiding
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de prei schoon en snijd dit in ringen.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Verwarm de olie en roerbak hierin de prei een paar minuten.
- Voeg de tomaatjes toe en roerbak ze 2 minuten mee.
- Roer de garnalen erdoor en warm ze mee.
- Maak het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden en wat peper.
- Giet de penne af en schep de roomkaas erdoor. Verwarm de pasta tot de roomkaas is gesmolten.
- Geef de prei met garnalen erbij.
Ingrediënten over?
Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich of verse kruiden.