zaterdag, 29 januari 2022

Penne met prei, tomaat en garnalen

Genieten!

Ingrediënten

  • 150-200 gram volkoren penne
  • 200 gram prei
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram Noorse garnalen
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • peper
  • 50 gram verse light roomkaas met kruiden

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de prei schoon en snijd dit in ringen.
  3. Was de tomaatjes en halveer ze.
  4. Verwarm de olie en roerbak hierin de prei een paar minuten.
  5. Voeg de tomaatjes toe en roerbak ze 2 minuten mee.
  6. Roer de garnalen erdoor en warm ze mee.
  7. Maak het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden en wat peper.
  8. Giet de penne af en schep de roomkaas erdoor. Verwarm de pasta tot de roomkaas is gesmolten.
  9. Geef de prei met garnalen erbij.

Ingrediënten over?

Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich of verse kruiden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 - 30 minuten
Energie
550 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
2,2 gram