vrijdag, 25 september 2020

Penne met zalm en courgette

Een smaakvolle pasta die je binnen een handomdraai op tafel hebt staan.

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren penne
  • 1 courgette
  • 200 gram zalfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels kookroom light
  • dille (vers of uit diepvries)
  • 1 eetlepel geraspte kaas 30 + belegen

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was de courgette en snijd hem in blokjes.
  3. Snijd de zalm in blokjes.
  4. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de courgette enkele minuten.
  5. Roerbak de zalm in een paar minuten mee gaar.
  6. Voeg de kookroom en de uitgelekte pasta toe en warm dit goed door.
  7. Maak het gerecht op smaak met peper en royaal klein geknipte dille.
  8. Strooi er aan tafel wat geraspte kaas over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
555 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,3 gram