Pepernoten

Getty Images

Zo maak je dit strooigoed zelf

Aantal personen 
12
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram tarwebloem
  • 250 gram roggebloem of roggemeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • Mespunt gemalen anijs
  • 1 dl water
  • 125 gram vloeibare honing
  • 75 gram stroop
  • ½ dl karnemelk

Bereiding

  1. Meng de roggebloem, de tarwebloem, het bakpoeder en de specerijen in een kom.
  2. Verwarm het water en roer er de honing en de stroop door.
  3. Giet het mengsel en een deel van de karnemelk in de kom en roer er een vrij stijf deeg van.
  4. Verdun dit eventueel met nog wat karnemelk.
  5. Laat het deeg minimaal 30 minuten opstijven.
  6. Warm de oven voor op 200° Celsius.
  7. Druk het deeg uit op een werkvlak en snijd er stukjes van.
  8. Leg de stukjes op een ingevette bakplaat.
  9. Bak de pepernoten in de hete oven in circa 20 minuten gaar en lichtbruin.

Voedingswaarden

Energie 
165kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
50 milligram
Auteur