maandag, 28 september 2020

Pittige burgers

Gezond en lekker

Ingrediënten

  • 1 (rode) ui
  • 1 spaanse peper
  • 4 takjes koriander
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olie
  • 4 volkorenbroodjes
  • Slabladen

Bereiding

  1. Pel de ui. Snijd een stukje ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen.
  2. Maak het pepertje schoon en snijd de de helft heel fijn en de andere helft in fijne ringen.
  3. Was de koriander en hak de takjes klein.
  4. Meng het gehakt met de fijngesneden ui, de koriander en het fijngesneden pepertje. Vorm er 4 burgers van.
  5. Verwarm de grillpan en bak hierop de burgers in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  6. Was de tomaatjes.
  7. Verwarm de olie en fruit hierin de rest van de ui glazig.
  8. Bak de tomaatjes en de rest van de het pepertje enkele minuten mee.
  9. Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten op de grillpan krokant.
  10. Was de slabladen en dep ze droog.
  11. Beleg de broodjes met sla, een burger en verdeel het tomatenmengsel er over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
570 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
10 gram
Zout
2 gram